What's new?

works, ideas and so much more.

Home PageBlog

Blog

 

Perkataan “sunnah” digunakan untuk menggambarkan kehidupan dan ajaran Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam. Sunnah ini merupakan petunjuk untuk membawa kita kepada kehidupan yang lebih produktif. Di bawah ini adalah beberapa amalan Sunnah Mudah yang kita perlu mula amalkan supaya menjadi rutin yang positif.

“Barangsiapa yang menyukai sunnahku, maka dia telah menyukaiku, dan barangsiapa yang menyukaiku, dia akan berada denganku di dalam syurga! “

(Riwayat Tarmidzi)

→ Read more

DON & DONA BOUTIQUE is located at C34, Level 2, Majma’ Mall (Kompleks Islam Sarawak), 93400 Kuching, Sarawak, Malaysia.

→ Read more

Don & Dona mempunyai visi untuk memperkenalkan jubah lelaki moden di Malaysia. InsyaAllah kami sentiasa berusaha untuk menerapkan nilai-nilai Islami dalam setiap rekaan iaitu sopan dan bersahaja, yang merupakan adab berpakaian seorang Muslim. Don & Dona merekacipta jubah lelaki yang sesuai dengan permintaan generasi muda, terutamanya bagi mereka yang baru mula membiasakan diri dengan jenis pakaian sunnah ini.

→ Read more

Here is Aireen Glitter Abaya, an elegant-looking dress abaya that is adorned with beautiful glitter material. This abaya is easy to wear and comfortable. It’s also suitable for both work and an evening out. Equipped with front hidden zippers on right and left sides, makes this abaya a pretty and unique breastfeeding-friendly abaya for young moms.

Farah Anuar TV AlHijrah wearing Don & Dona’s Abaya.

→ Read more